Vakantiewoningen Ameland
Aktivitaeten

Keine Übersetzungen vorhanden.

PAAR TIPS VOOR VAKANTIE AMELAND

Voor alle waddeneilanden geldt: doe zoveel mogelijk op de fiets, dat geldt zeker op het eiland Ameland! Fietsend is alles te doen, afstanden zijn zo dat je ze zelfs tegen de wind nog net redt. Een weekendje weg is pas echt weg als je je auto laat staan! Het geeft het  gevoel van eeen zalige vakantie.

Vakantie aan zee: De stranden zijn paradijselijk breed en rustig. Het wad is ook onuitputtelijk kijkplezier. Al die vogels! Het Oerd biedt unieke natuur en rust.

Wandelen op Ameland is het hele jaar door een perfecte activiteit en altijd is er aan het eind van de wandeling een strandtent.

Nes, het grootste plaatsje van Ameland,  is ongelooflijk leuk om doorheen te lopen, op bankjes te zitten, kerkjes te bekijken, koffie te drinken etc. Rede van Nes (tegenover Rabo) is kwalitatief heel goed visrestaurant. Ze hebben vaak een betaalbaar 3 gangen menu. Gebakjes bij de bakker daar tegenover of de ander bakker in Nes (+ café) vinden wij helaas ook erg lekker.

Hollum is van de vier plaatsjes op Ameland het meest westelijke. Hollum is om te zoenen zo leuk. Herberg de Zwaan in het centrum is enig voor kop koffie of eten, daar treedt ook soms lokaal koor op (koor van de juttersvrouwen bijv.). Ook in hervormde kerk zijn vaak muziekuitvoeringen.

Ballum is misschien wel het mooiste plaatsje van Ameland, ongelooflijk sfeertje! In Ballum staat het beste café van Nederland (2007), café Nobel. Daar moet je beslist geweest zijn en een Nobeltje gedronken hebben, je kunt er culinair eten maar een kop erwtensoep smaakt er ook uit de kunst.

Voor spectaculaire zonsondergang ga je naar het strand café restaurant Sunset, voorbij vuurtoren op westelijk puntje van eiland. Geweldig!

De strandtent bij Ballum is een mooie bestemming voor een wandeling of klein fietstochtje. Het strand tussen Hollum en Ballum is een belevenis met hele bijzondere vegetatie, wij vinden het Finnegatpad schitterend, een soort Everglades van de wadden.

Eendenkooi bij Kooikershuis en Kooikershuis zelf zijn aanraders om heen te fietsen en eendenkooi te bezoeken. Bekijk “de Amelander” om te zien wanneer er rondleidingen zijn, ik meen 2x per week.

Golf: Leuk zijn de proeflessen golf. Voor weinig geld kan je het een keer proberen. Voor golfers is Ameland subliem, de 9 holes linksbaan is het hele jaar qualifying en iedere dag anders door de wind.

Je komt niet naar Ameland om te winkelen, maar als je daar toch zin in hebt zit je in Nes het best. Er is ook een hele goede leuke chocolaterie.

In Hollum is het leuk boodschappen doen, het brood in de supermarkt (Ameland oer) vinden wij lekkerder dan het lekkerste AH brood. Op dat pleintje zit de Markthal, waar ze goede sportieve kleren verkopen. De Oude Spar in Ballum is een bijzonder leuke zaak, maar die is helaas alleen op zaterdag open.

Kijk vooral ook in lokaal krantje of op TV Ameland. Er is altijd van alles te beleven, allerlei kleinschalige leuke evenementen.

Bij de VVV (direct bij de veerhaven) kan je overzicht van activiteiten halen.

Tussen Nes en het strand ligt de Vleijen een leuke plek vooral in de zomer om met kinderen te gaan zwemmen en spelen.

 

Watteninsel Ameland ist gastfreundlich. Ueberall viele Moeglichkeiten: Wir empfehlen: Nes: Rede van Nes , Ballum: Reataurant Nobel. Strand: Sunset fuer Sonneuntergangen.

Twee boten


Vuurtoren

Molen van Vleyen

Developed by Sturman ICT, Designed by SiteGround and Powered by Wordpress